SZÉPIRODALOM / Görög irodalom kategória termékei
Papírszeletek

: Papírszeletek

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Kozmosz

Kategóriák:

Görög irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A világirodalom gyöngyszemei

Terjedelem:

100 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632116585

tartalom:

"Az ezredesek államcsínye után a görög rendőrség ismét elfogta az immár állami díjas Ritszoszt - írta Képes Géza egyik magyar nyelvű Ritszosz-kötet utószavában -, a görög költészet egyik legnagyobb alakját. Először Járosz, majd Járosz szigetére, másfél év múlva Számoszra deportálták. 1970-ben a költő egészségi állapota olyan súlyosra fordult, hogy Számosz szigetéről Athénba vitték, ahol az ezredesek bukásáig házi őrizetben élt és írt." Költészetét a végső érettség állapotában mutatja meg az a gyűjtemény. A vers már tovább nem egyszerűsíthető gesztus, rejtelem. Álom csupán, úgy villan össze benne a művészet és valóság, mitológiai múlt és személyes élet, végtelen idő és mai pillanat egysége, ellentéte, mint két szempár. Egységes egésszé teljesednek a versek, megmutatván egy élet, egy tudat emlékeit és élményeit, olyan közelről, amilyen közelről csak a legtisztább líra képes, s olyan távolságból, hogy bárki magáének érezheti őket.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!