SZÉPIRODALOM / Görög irodalom kategória termékei
Physiologus. A Zsámboki-kódex állatábrázolásaival

Physiologus. A Zsámboki-kódex állatábrázolásaival

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Görög irodalom Könyvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

115 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632076052

tartalom:

Különös munkát tart kezében az olvasó. Rejtély már a cím is: Physiologus, amely csupán egy ismeretlen szerzőre utal, aki a Természet ismerője. A természet, ahogyan a Physiologus leírásaiban feltárul, a mai ember számára meghökkentő, mégsem ismeretlen. Ki ne hallott volna már a fiait vérével tápláló pelikánról, a szűzies egyszarvúról, az önmagát elégető, majd új életre támasztó főnixmadárról s a többi valóságos vagy mesés lényekhez fűződő réges-régi jelképekről? A Physiologus ezeknek a szimbólumoknak első ránk maradt összefoglalása; egyidős a kései hellenisztikus kultúrával és a kereszténységgel, s a középkori bestiáriumok előfutáraként későbbi korok művészeinek bizarr fantáziáját is megihlette. Ismeretlen ismerősünk: egyszerre fontos művelődéstörténeti forrás és tekervényes logikájú, mesés olvasmány. Kötetünket Zsámboki János reneszánsz kori Physiologus-kéziratának színes állatábrázolásai díszítik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!