MEZŐGAZDASÁG / Gyümölcstermesztés kategória termékei
Csonthéjas gyümölcsűek növekedésszabályozása

: Csonthéjas gyümölcsűek növekedésszabályozása

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Gyümölcstermesztés Növénytermesztés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Ma újdonság, holnap gyakorlat

Terjedelem:

151 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963231655X

tartalom:

"A gyümölcstermesztés változó szerepe magában foglalja az "útkeresést", így például a növekedésszabályozó anyagok alkalmazását is. A meglevő ültetvények gazdaságossága ilyen szerekkel növelhető. A növekedésszabályozók a faiskolai szaporítóanyag-előállításban, a termőre fordítás gyorsításában, a koronaszerkezet megváltoztatásában (kémiai metszés), a virágrügyképzés szabályozásában, a termésnevelést és -növelést, továbbá a termés betakarítást elősegítő kezelésben a legelőnyösebbek. A közismert vegyszerbeszerzési gondok, a növekvő árak következtében a komplex termésszabályozás előnyei napjainkban nyilvánvalók, ezért a növekedésszabályozás speciális alkalmazása egyre inkább a termesztéstechnika része. A csonthéjas gyümölcsösökben erre jó lehetőségek kínálkoznak. A csonthéjasok nehezen termeszthetők és a korábbi évekhez képest nehezebben is értékesíthetők. Egyes fajok rendkívül fagyérzékenyek, mások rosszul termékenyülnek, számos kórokozó, kártevő pusztítja fájukat, és szinte mindegyik faj esetében ismert a fitotechnikai hiányosságokból származó terméskiesés. Mindezek miatt a növekedésszabályozók különösen jó eredménnyel használhatók a csonthéjas gyümölcsösökben. A hazai eredményeknek a tárháza ez a kötet, melyet elsősorban nagyüzemi szakembereknek ajánlunk, de a kiskertben termesztők is sokat tanulhatnak belőle."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!