MEZŐGAZDASÁG / Gyümölcstermesztés kategória termékei
Gyümölcsészet

: Gyümölcsészet

Kiadás:

Nyíregyháza, 1997

Kiadó:

PRIMOM Alapítvány

Kategóriák:

Gyümölcstermesztés Növénytermesztés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

445 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝Mások könyvéhez előszót írni merész vállalkozás. E sorok íróját az bátorítja fel erre, hogy több mint fél tucat rokon témájú könyv szerzője... Már G. Tóth Magdolna könyvének címét olvasva: "Gyümölcsészet", tudjuk, hogy fajtaközpontos a megközelítése, és ez alapvető is, mert - ahogy egykor utaltam erre - az újabb fajták ismerete nélkülözhetetlen, mert minden kivágott fa helyére már más fajtát vagy a régi javított változatát kell eltelepítenünk. Így a fajtaismeret tegnap is, ma is a holnap tudományának tekinthető. Korunkban a termesztési ismeretanyag is csak fajtaspecifikus lehet, mert fajták (fajtatípusok) szerint változik a fitotechnika és sok minden más. A pomológia régebben - és idegen nyelveken ma is - nemcsak a fajtaismeretet, hanem a gyümölcstermesztés tudományát jelentette, ahogy az ampelológia a szőlőtermesztés egészét jelenti, a leíró ampelográfiával szemben. G. Tóth Magdolna és szerzőtársai a fajok jellemzését eddig nem található mélységben adják, a korszerű adatbázissal számszerűsített fajtaleírásokok, a fajtatársítás biológiai és szervezési szempontjai mellett a génforrásokról és a fajtaelőállítás módszereiről is szólva.˝ (Tomcsányi Pál)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!