Több ezer olvasó, gyümölcstermesztő és kertészkedő sok éven át merítette tudnivalóit a könyv elődjéből, a Gyümölcstermelés c. munkából. Közkedveltsége nem volt indokolatlan: a sok népszerű és tudományos igénnyel írt mű közül szinte ez volt az egyetlen, mely összefoglalta a termesztési tudnivalókat. Rayman János és Szabó Árpád szemléletében új könyvet írtak. Az általános részben a gyümölcstermesztés múltjáról, növényanyagáról, a gyümölcsfák telepítéséről és ápolásáról, trágyázásáról, öntözéséről, talajmunkáiról, növényvédelméről nyújtanak áttekintést olyan mértékig, amelyek a termesztő általános tájékozottságához ma már nélkülözhetetlenek. A hagyományos módszerek mellett tág teret biztosítottak az újabb, de már tapasztalatokkal megerősített, bevált eljárásoknak. Biológiai ismeretekkel magyarázzák meg, tudatosítják a gyakorlati tevékenység helyességét. A részletes részben a gyümölcsök termesztésének módját és jelentőségét tárgyalják a termelés minden fázisát ismertetve. Külön fel kell hívnunk az olvasók figyelmét a tápanyag-utánpótlásról, az új üzemi koronaformák kialakításáról, valamint a csonthéjasok termesztéséről szóló fejezetre. Ajánljuk e könyvet a gyümölcs-termesztésben dolgozó szakembereknek, a kedvtelésből kertészkedőknek, gyümölcstermesztő tsz-ek tagjainak.
MEZŐGAZDASÁG / Gyümölcstermesztés kategória termékei
Rayman János, Szabó Árpád: Gyümölcstermesztés
Kiadás:
Budapest, 1966
Kiadó:
Kategóriák:
Gyümölcstermesztés Mezőgazdaság általában
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
354 p.
Kötésmód:
egészvászon