tartalom:
"Sokan a XX. század gyümölcsének nevezik a nektarint. Vadontermő ősét Kínában már időszámításunk előtt 4000 évvel ismerték. Új, nemesített, rendkívül tetszetős, jó ízű, égőpiros, illetve liláspiros, csupasz (szőrtelen) héjú fajtái csak századunk közepén jelentek meg az észak-amerikai piacon, majd a 60-as években Európában. Finom gyümölcsét hamar megkedvelték. Kereskedők, fogyasztók egyaránt keresik, minden időszakban jobb áron értékesíthető; mint a hagyományos őszibarack.
Termesztésének jelentősége hazánkban is növekszik. A nektarin élettani sajátosságairól, környezetigényéről, szaporításáról, az eltelepített fák ápolásáról, a legjobb fajtákról a közelmúltban Jugoszláviában megjelent írást az eddigi magyarországi tapasztalatokkal kiegészítve adjuk most az érdeklődők kezébe. A szerző megállapításai a Kárpát-medence déli térségében folyó termesztés tapasztalatain alapszanak, így viszonylag nagy biztonsággal adaptálhatók a mi valamivel északibb területeinkre is. Üzemi szakemberek, kertbarátok figyelmébe ajánljuk a kiskertbe és szakcsoporti formában való telepítésre egyaránt alkalmas nektarinfajtákat."
Ár:
nincs raktáron, előjegyezhető