"Egy fél emberöltő választ el bennünket a második évezredtől. A technikai haladás diktálta tempó sok oldalról alakítja, változtatja életmódunkat, így étkezési szokásainkat is.
A szárítást a tartósítás egyik új, dinamikusan fejlődő ágának szokták nevezni. Mai életünkben éppúgy megtalálható a szőlőskertek vertagyag lapjain száradó mazsolaszőlő vagy kajszibarack – és e munka ősidők óta használt módszere –, mint a csillagokat ostromló űrhajósok egyes ételeit előállító automatizált technika és technológia. A szárítás a jövő emberének élelmezésében is szerepet fog játszani – csakúgy, mint a múltéban. Ennek mértékét sok körülmény befolyásolja, többek között az is, hogy a vele foglalkozók ismeretei, leleményessége, milyen szintre képes termékeinek minőségét emelni."
MEZŐGAZDASÁG / Gyümölcstermesztés kategória termékei
Berki Ferenc, Burits Oktáv: Zöldség- és gyümölcsszárítás
Kiadás:
Budapest, 1974
Kiadó:
Kategóriák:
Gyümölcstermesztés Növénytermesztés
Terjedelem:
294 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9632302028
tartalom:
leírás:
A könyvből számtalan lap kijár. A könyv gerince házilag javítva.