SPORT ÉS PASSZIÓ / Haditechnika kategória termékei
Szállítórepülők a háborúban

Szállítórepülők a háborúban

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Haditechnika Repülés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

187 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A katonai szakírókat erősen foglalkoztatja a kérdés: milyen is lesz egy esetleges eljövendő háború arculata. A sokoldalú, rendkívül bonyolult problémának van néhány, már ma is világosan kirajzolódó összetevője, így egyebek között a nagy távolságok rövid idő alatti leküzdése. Ebből a felismerésből fakad a csapatok, a haditechnikai eszközök és a fegyveres harc megvívásához nélkülözhetetlen roppant tömegű egyéb anyag nagy távolságra való gyors szállításának törekvése. A korszerű szállítóeszközök közül erre a célra legalkalmasabbnak a légi járművek bizonyultak. Attól a pillanattól kezdve, amikor az első világháború idején először emelkedett a levegőbe egy sebesültszállításra hevenyészetten berendezett bombázó repülőgép, a második világháború számos, nagy méretű légideszant-hadműveletéig a katonai szállítás meglepően nagy utat tett meg. De nem kevésbé érdekes kép tárul szemünk elé, ha a korszerű hadseregek óceánokat átszelő szállító légierejét vizsgáljuk. Kötelékeikben egyaránt megtaláljuk a nehéz harci technikai eszközöket - lövegeket és harckocsikat szállító vagy éppen ejtőernyővel földre juttató repülőgépek mellett a katonai szakemberek egy csoportja által a jövő legfontosabb harci járműveként értékelt helikoptereket is. Hol tart a katonai légi szállítás napjainkban, és merre visz fejlődésének szédületes távolságokat áthidaló, egyre újabb időcsúcsokon és teherbírású rekordokon áthaladó útja? Erre és sok más izgalmas kérdésre ad választ Baran János, Böszörményi Gábor és Körmendy István érdekes, gazdagon illusztrált könyve."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!