SPORT ÉS PASSZIÓ / Haditechnika kategória termékei
Tüzérségi rakéták

: Tüzérségi rakéták

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Haditechnika Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Haditechnika Fiataloknak

Terjedelem:

63 p.

Kötésmód:

fűzött

ISBN:

963326250x

tartalom:

"A XIX. század vége felé, a gépipari fejlődés eredményeként a tüzérségi lövegek továbbfejlődtek, s tökéletesedett lövedékeik találati pontossága. Az akkori rakétafegyverek fejlődése gyakorlatilag megállt, s mivel a csöves tüzérségi lövedékeihez képest rendkívül pontatlanokká váltak, a század végére kivonták őket a hadseregek fegyverzetéből. Mielőtt a tüzérségi rakéták reneszánszának okaira rámutatnánk, nézzük meg, hogy tulajdonképpen mi az alapvető különbség a csöves tüzérség és a rakétatüzérség között. A lövegből kilőtt lövedék repülési pályáját szemléltető 1. ábránkból kitűnik, hogy a löveg csövében levő lövedéket, a lövedék mögött (rendszerint a hüvelyben) elhelyezett lőpor hirtelen égésekor keletkező, nagynyomású gázok vetik ki a csőből. A csövet elhagyó lövedék repülése - a röppálya alakja, a repülés távolsága (a lőtávolság) - attól függ, hogy az mekkora sebességgel hagyta el a csövet, és hogy a lövegcső vízszintessel milyen szöget zárt be. A fizikából ismeretes, hogy a lőtávolság a lövedék kezdősebességétől a (csőtorkolatnál levő sebességtől) és a lövegcsőnek a vízszintessel bezárt szögétől, a lőszögtől függ. Minél nagyobb a kezdősebesség, annál nagyobb a lőtávolság. Állandó kezdősebesség esetén pedig akkor a legnagyobb a lőtávolság, ha a lőszög az optimális hajítási szöggel, a 45 fokkal éppen megegyezik. A 45 fok lőszögtől akár lefelé (alsó szögcsoport), akár felfelé (felső szögcsoport) való eltérés a lőtávolság csökkenését okozza."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!