TÖRTÉNELEM / Hadtörténelem kategória termékei
Hadművészet az európai kultúrkörben. I. kötet. (I. e. 5000 - isz. 460.)

: Hadművészet az európai kultúrkörben. I. kötet. (I. e. 5000 - isz. 460.)

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

BME Mérnöki Továbbképző Intézet

Kategóriák:

Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

95 p.

tartalom:

A jegyzet alapvető célja segítséget nyújtani az európai történelem, hadtörténelmi események megértéséhez a haditechnika és a katonai tevékenység fejlődésén, a fejlődés mozgatórugóin keresztül. Ahhoz, hogy a hadtudomány és a harcászat kialakulását, összefüggéseit folyamatukban tudjuk vizsgálni, néhány a történelemben használatos - és általánosan elismert - fogalmat figyelmen kívül kell hagynunk. Az egyik a társadalmi rendszer kérdése. A jegyzetben tárgyalt fő korszakot a "rabszolgatartó társadalom" névvel illetik. Számunkra például ennek nincs jelentősége, hiszen a rabszolgák kisebb-nagyobb tömege semmiféle hatást nem gyakorolt a katonai tevékenység fejlődésére. Ami fontos, az a földtulajdon, illetve a tőke szerepe a gazdasági, társadalmi életben. Ha a földműves a meghatározó egy társadalomban, akkor általános hadkötelezettséget, paraszthadseregeket várhatunk (pl. Sumer, Egyiptomi Óbirodalom, római királyság, stb.). Amikor a tőke, a pénzforgalom szerepe előtérbe kerül, a jól felszerelt zsoldoskatonaság jelenik meg, a maga harcászati, hadászati elveivel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!