SPORT ÉS PASSZIÓ / Hajózás kategória termékei
A motorcsónak

: A motorcsónak

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Hajózás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

191 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A dugattyús robbanómotor, a 19. század végének ez a nagyszerű találmánya egyaránt diadalutat futott be szárazon, vízen és levegőben. A gépkocsi, a repülőgép ma már szorosan hozzátartozik életünkhöz, egyre több szak- és ismeretterjesztő mű foglalkozik üzemükkel, működésükkel. Vizeinken mintegy tízezer motorcsónak közlekedik s nemcsak mint sport- és túraeszköz, de mint közlekedési és szállítási célokra használt jármű is fontos szerepet tölt be napjainkban, mégis motorcsónakkal foglalkozó könyv a harmincas évek óta nem jelent meg hazánkban. Ez az oka annak, hogy motorcsónakosaink segédkönyvül a nagyjából azonos erőgéppel hajtott gépkocsival foglalkozó szakkönyveket használták. Tudnunk kell azonban, hogy a motorcsónaknak egyik döntő fontosságú része a motor, a vízi-motorok szerkezete, de még inkább üzemeltetése jelentős eltérést mutat a gépkocsimotorokhoz képest. Ennek megfelelően a könyv célja, hogy a vízi motorok sajátságaival, üzemével megismertesse az olvasót. Tárgyalja a különböző motorcsónak-típusokat, a csónak motorok szerkezetét, kezelését és kisebb javításait. Foglalkozik a motorcsónak egyéb szerkezeti részeivel és tartozékaival. Bevezeti az olvasót a víziismeretek területére is, és rövid áttekintést ad az áramlástan alapjairól, a part- és mederalakulásokról, hullámképződésről. Külön fejezetben tárgyalja a vízi-közlekedés szabályait, valamint a motorcsónak vezetésének gyakorlati fogásait. A könyvet rövid függelék egészíti ki, amely a leghasználatosabb motorok és csónakok adatait röviden összefoglalja. Minden motorcsónakos számára jó tanácsadó, nélkülözhetetlen segédkönyv, hasznos olvasmány."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!