SPORT ÉS PASSZIÓ / Hajózás kategória termékei
A reformkor Balatonja

: A reformkor Balatonja

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Panoráma

Kategóriák:

Hajózás Helytörténet Balaton

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Utazások a múltban és a jelenben

Terjedelem:

142 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632432932

tartalom:

A Panoráma "Utazások a múltban és a jelenben" sorozatának új kötete a Balaton másfélszáz évvel ezelőtti képét mutatja be, amilyennek a korabeli írók , újságírók, emlékezéseiket papírra vető közéleti férfia látják. A múlt század első felében a Balatonnak csak egyetlen fürdőhelye van, a Savanyúvíz néven szereplő Füred, magába a tóba még csak a legbátrabbak merészkednek be. Füred nagy felvirágzása az 1825 - 1848 közötti, úgynevezett reformkorszakra esik; ebben a negyedszázadban a nyári Magyarország központja, a kor társadalmi és politikai vezéralakjai, az irodalmi élet nagyjai itt adnak egymásnak találkozót. A Balaton reformkori ábrázolásai jó mélyen el vannak ásva a száznegyven-százötven éves, sárguló lapú folyoiratokban és divatlapokban, amelyeket e vonatkozásban még nemigen vettek alaposabb vizsgálat alá. Feltárásuk épp ezért rendkívül sok érdekes adalékkal járul hozzá a tó és tája másfél évszázaddal ezelőtti képének teljesebb, színesebb megrajzolásához.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!