SPORT ÉS PASSZIÓ / Hajózás kategória termékei
A tengeri hadviselés története

: A tengeri hadviselés története

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Hajózás Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

272 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631344762

tartalom:

"E könyv tárgya: hogyan harcolt az ember a tengeren a sorhajók virágkorától a tengeralattjárók megjelenéséig. Régóta szándékomban állt megírni ezt a könyvet, annál is inkább, mert jóval azelőtt, hogy hadtörténész lettem, tengerészettörténész szerettem volna lenni. Ennek egyszerű a magyarázata: angol vagyok, és nincs olyan angol, olyan brit, aki nyolcvan mérföldnél távolabb lakna a tengertől, és brit nemzedéktársaim közül, akik az Atlanti-óceánon a tengeralattjáró-rajok közt átmenekített élelmiszeren cseperedtek fel, senki sem felejtheti el, milyen vékony az a válaszfal, melyet a tengerek fölötti uralom szigetünk lakói számára a túlélés és az éhhalál között biztosít. A tengeri nagyhatalmi lét tárgyai és emlékei át meg átszövik a brit ember életét. A legtöbb brit közvetlen és személyes kapcsolatban áll a tengeri haderővel és a tengeri kereskedelemmel, amelyet az előbbi védelmezni hivatott. Családi fényképalbumom tele van azoknak a kereskedő sónereknek és kétárbocosoknak a képeivel, amelyeken a nagyapám, a Shannon folyó ártérvidékére való kisbirtokos fia, az 1890-es években, az iskolai szünidők alatt Írország nyugati partjainál hajózott, az Észak-Wales-i kikötőkből kifutó palaszállítók, a Skócia nyugati partja és a Hebridák közt ingázó postahajók, a yorkshire-i vagy northumberlandi heringhalászok, vagy a kelet-angliai öblöcskékből a Medway, a Temze vagy a London-folyó torkolata felé tartó, gabonával és szénával rakott bárkák nyomdokát követve. Ez a békés kereskedelem, amelyet még azok a britek is jól ismernek, akiknek az élete csak a keskeny átkelőhajók vagy az éves tengerparti népvándorlás révén kapcsolódik a vizekhez, számtalan ponton találkozik a tengeri hadviseléssel. A legtöbb családfán ott láthatók a tányérsapkát és trapéznadrágot - e brit világörökséget - viselő fiak, férjek, nagybácsik és unokaöcsök. Az angol nemzeti érzésnek szerves része az ismeretség azokkal a hajókkal, amelyeken a Kátrány Jankóknak csúfolt hajósok szelték a vizeket."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!