SPORT ÉS PASSZIÓ / Hajózás kategória termékei
A túracsónak. Vadevezősök kézikönyve

: A túracsónak. Vadevezősök kézikönyve

Kiadás:

Budapest, 1930

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Hajózás Sport

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

134 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A modern evezőssport bölcsője Angliában ringott, hazai meghonosítása pedig Széchenyi István gróf nevéhez fűződik. Az első egyletek tagsága javarészt mágnásifjakból verbuválódott, s a későbbiekben is megmaradt az evezősklubok exkluzivitása. A klubevezősök többé-kevésbé zárt kasztja mellett azonban hamarosan létrejött a kedvtelésből evezők egyre gyarapodó tábora, valahogy olyanformán, mint amit manapság a civil társadalom önszerveződésének nevezünk. Ebben is a szigetországiak jártak az élen, s már a múlt század végén pezsgő társasélet zajlik a Themze vizén és partjain, melyről Jerome K. Jerome(*), a túracsónakázók halhatatlan poétája festett érzékletes képet üdítően időtlen, magyarul is megjelent könyvecskéjében.... Oldalakon keresztül ismerkedhetünk az ápolás, a karbantartás, a javítások fortélyaival, tájékozódhatunk a csónaktest kíméléséről, mosásáról, tisztításáról, a mozgatásánál alkalmazandó fogásokról, különös tekintettel a lapátokra. S ezzel elérkeztünk a könyv, illetve az egész kérdéskör központi részéhez, mely tekintetben a szerző szemmel láthatólag nem ismer tréfát -- az evezésről van szó."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!