SPORT ÉS PASSZIÓ / Hajózás kategória termékei
Cápák birodalmában

: Cápák birodalmában

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Hungária Könykiadó

Kategóriák:

Hajózás Halászat-horgászat Magyar irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

114 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A cápát, a hajósok rettegett rémét méltán nevezik a tengerek tigrisének. Ennek az óriási szörnynek félhold alakú szája nem elől ül a fején, hanem testének alsó részén, az orra mögött. Ezért, ha martalékát meg akarja ragadni, a hátára kell fordulnia. Nyakának mindkét oldalán öt kopoltyú és ugyanannyi nyílás van, ezeken át a szájába tóduló vizet kilövelli. A cápafajok közül egyesek elevent szülnek, legtöbben azonban lapos négyszögletű tojásokat raknak. Ezek a tojások egy szarúnemű kemény sárgásszínű tokba vannak zárva, mely egyik végén nyitott bőrzacskóhoz hasonlít. E zacskók mindkét végükön zsinórszerűen megnyúlt szarúnemű függelékkel vannak ellátva, ezekkel a zsinórokkal a tengeri növények vagy korallok ágain csüngenek. E cápatojásokat a természetrajzi gyűjteményekben tengeri egérnek nevezik. Eddig majdnem száz faját ismerik, de évezredekkel ezelőtt, midőn földünk nagyobb részét még tenger borította, sokkal több fajt számláltak. Megkövesedett fogaik és lenyomataik után Ítélve némelyik őskori cápa nyolcvan láb hosszúságot is elért. Ezzel az ijesztő nagysággal szemben a ma élő óriási cápa körülbelül harmincöt láb hosszú. Négyezer foggal felfegyverzett szája ellenére az emberre távolról sem olyan veszedelmes, mint a közhiedelem tartja..."

leírás:

A kötése laza.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!