SPORT ÉS PASSZIÓ / Hajózás kategória termékei
Emberevők között. Nyolcévi Csendes-óceáni hajózás a

: Emberevők között. Nyolcévi Csendes-óceáni hajózás a "Tolna" yachton

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Lampel Róbert (Wodianer F. és fiai)

Kategóriák:

Hajózás Útleírás

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára

Terjedelem:

278 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Festetics Rudolf Párizsban született 1865. szeptember 17-én. Tanulmányait Bécsben, a Theresianumban végezte el. Miután befejezte az iskolát, néhány évig huszár hadnagyként Magyarországon szolgált. Leszerelését követően több kisebb utat tett Európában és Afrikában, majd az Egyesült Államokba utazott, ahol a fiatal, művelt, jóképű gróf rövid idő alatt a helyi pénzarisztokrácia kedvence lett, és végül 1892-ben feleségül vette Ella Haggint, egy milliomos egyetlen leányát. A hozományból építtette a 76 tonnás "Tolna" jachtot, amellyel a következő év októberében feleségével nászútra indultak. Nászútjuk eltért a szokásostól: 1893 és 1898 között jachtjukon bejárták a Csendes-óceán legtöbb szigetcsoportját, míg 1900-ban a hajó zátonyra nem futott a Maldív-szigeteknél. Az út során a gróf felbecsülhetetlen értékű néprajzi gyűjteményt állított össze, különösen a Melanéziai szigetvilágban. A gyűjtemény javát az utazó 1902-ben a Magyar Nemzeti Múzeum Néprajzi Osztályának (a mai Néprajzi Múzeum elődje) ajándékozta, hazája iránt érzett ragaszkodása és hűsége jeléül. A gyűjtemény további része, amelyet Festetics szintén a múzeumnak szánt, az I. világháború viharait követően végül nem jutott el Magyarországra, és szétszóródott. A hosszúra nyúlt, kalandos nászút után felesége elvált tőle, Festetics pedig visszatért Bécsbe, ahol megírta élményeit. 1908-ban újranősült, és feleségével, Alice Wertherbee-vel újabb nászútra ment (az újabb hozományból épült) 270 tonnás "Tolna II" jachtján. Az út végét ezúttal is válás követte.

leírás:

A könyv gerince repedt, kötése laza.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!