MEZŐGAZDASÁG / Halászat-horgászat kategória termékei
Az akvarista kislexikona (Az eddig importált díszhalak tenyésztésének leírásával)

: Az akvarista kislexikona (Az eddig importált díszhalak tenyésztésének leírásával)

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Halászat-horgászat Lexikon Zoológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

786 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Az akvarisztika már régen kinőtt a dilettantizmus keretéből. Az érdek nélküli szakmaszeretet megmaradt ugyan - egyébként ez a szó fejezi ki a legjobban az akvaristák és gondozottjaik közötti viszonyt is -, azonban ma már sokoldalú tapasztalat és komoly tudás az alapja. Az egész terület napjainkban már alig tekinthető át, s az egymással szoros kapcsolatban álló biológiai folyamatok mindegyike nem tartható megfigyelés alatt. ez még akkor sem lehetséges, ha csupán édesvízi akvarisztika szűkebb területére szorítkozunk. Ennek ellenére azok az akvaristák, akiknek a "tarka világ" az akváriumban több, mint egyszerű esti időtöltés, szobadísz vagy szeszély, szakadatlanul arra törekednek, hogy hobbijuk fejlődésével lépést tartsanak. Ehhez szükség van a szakirodalom tanulmányozására az akvarisztika minden részterületén, ebben azonban nem mindig könnyű eligazodni. Mint ez ideig kínosan hiányzott az akvarisztika átfogó ismertetése. Nem volt olyan kézikönyv, amelyre akár csak némi joggal is rá lehetett volna mondani, hogy igényt tarthat a teljességre, s egyetlen kötetben próbált volna választ adni az akvaristák naponta felvetődő kérdéseire. Ilyen művet megírni nem könnyű. hiszen többnek kell lennie, mint csupán a biológiai fogalmak és az akváriummal kapcsolatban álló szervezeteknek a száraz fölsorolása. Tankönyvnek kell lennie, amely az akvaristák figyelmét szűk érdeklődési körükön kívül a nagyobb összefüggésekre is ráirányítja, s megtanítja őket a természet akváriumban is érvényesülő változékonyságának a megértésére. De a műnek a tudósok számára is áttekintést kell nyújtania az akvarisztika mai állásáról, amely bizonyos tekintetben esetleg a tudomány szempontjából sem alárendelt jelentőségű.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!