MEZŐGAZDASÁG / Halászat-horgászat kategória termékei
Magyar vizeken

: Magyar vizeken

Kiadás:

Budapest, 1939

Kiadó:

Lampel Róbert (Wodianer F. és fiai)

Kategóriák:

Halászat-horgászat Sport Útleírás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

151 p., 8 t.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A nap buzgón viaskodik a hajnali szürkülettel. Annyira sietős a dolga, hogy mire a Holtág partjára érek, sugarai már teljes pompájukban ragyogják be a vizet. A balintok már nagyon frissek. Szép számmal gyűlnek össze egy kis küszpecsenyére a gyönyörű időben. A Holtág felső végénél ütötték fel tanyájukat; hol a sekélyebb vízben, hol beljebb csapnak rá az apró halnépségre. És milyen nagy példányok! Még rablásuk láttára is megdobban az igaz horgászkebel, hét még ha a napsütötte vízben végighúzott villantót is rohamozzák! A délelőtti órákban szaporán kapnak a horogra. Aztán mintha betelt volna az üres balintgyomor, már csak elvétve csobbant a víz valamelyik éhen maradt, tehetetlen rabló nyomában. Már csak ezek zavarták a vizet a küszök nagy rémületére. A többi ki tudja hol pihen már, a víz melyik részén adja magát boldog pihenésnek a nagy vadászat után. A jó zsákmány után én is megérdemelt pihenésemre vonultam a fák hűs árnyékában. Onnan figyeltem a vizet, jó étvággyal falatozva. Azután kényelmesen elheveredtem a magas fűben. Sokáig azonban nem élvezhettem a jóleső árnyékot. Egy balint mintha megirigyelte volna tőlem a pihenés örömeit, a Holtág túlsó partján, közvetlenül a sziget végénél pusztította nagyokat csobbanva a küszöket. Egy ideig tétlenül nézte garázdálkodását, nem tudtam rászánni magam arra, hogy megváljak az öreg fák marasztaló árnyékától. Addig-addig nézdegéltem azonban a balint portyázását, míg mégis csak kézbevettem a horognyelet és elindultam a vízparton."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!