MEZŐGAZDASÁG / Halászat-horgászat kategória termékei
Magyarország halai. Biológiájuk és hasznosításuk

: Magyarország halai. Biológiájuk és hasznosításuk

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Halászat-horgászat Zoológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

222 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963057831x

tartalom:

A könyv minden korábbi munkánál részletesebben mutatja be a Magyarország vizeiben élő halak világát. Rövid általános bevezetés és a halak meghatározását segítő kulcs után rendszertani sorrendben követi egymást 78 halfaj részletes tárgyalása. Megismerhetjük az adott halfaj külső jellemzőit, elterjedését, szaporodását, táplálkozását, fejlődését és a vizek életközösségében betöltött szerepét. Foglalkozik a bemutatás a horgászati és halászati hasznosítással, a tógazdasági tenyésztéssel és a halfajok természetvédelmi helyzetével. A könyv utolsó fejezetében szerepelnek a vizeinkben csak a közelmúltban megjelent új halfajok, közöttük olyanok is, amelyekről magyar nyelvű könyvben még nem olvashattunk. A hazai és a nemzetközi tudományos kutatás eredményeit teszi a könyv hozzáférhetővé - a horgászokon, halászokon kívül a halakkal tanulmányaik során találkozó diákok és a természet iránt érdeklődő nagyközönség számára is. A szerző gazdag irodalomjegyzékkel segíti a témában elmélyülni kívánó olvasó további tájékozódását.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!