MEZŐGAZDASÁG / Halászat-horgászat kategória termékei
Ökológiai szemléletű tógazdálkodás. Haltenyésztés hidrobiológiai alapokon

Ökológiai szemléletű tógazdálkodás. Haltenyésztés hidrobiológiai alapokon

Szerző:

Kiadás:

Gödöllő, 2011

Kiadó:

Szent István Egyetem

Kategóriák:

Halászat-horgászat Környezetvédelem Állattartás, állattenyésztés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

167 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789632692180

tartalom:

"Magyarországon a megtermelt halhús legnagyobb hányada a hazai, e célra épített földmedrű halastavakból származik. A halastavi környezetben a folyamatosan fejlődő és a mindenkori társadalmi-gazdasági környezethez gyorsan alkalmazkodó tenyésztési technológiával előállított egészséges és ízletes haltermék jelentős hányada frissen kerül a fogyasztó asztalára. A termelés során a tógazdák az állóvizek megújuló természeti erőforrásait, a tó szénhidrát és fehérje termelő képességét hasznosítják, amelyet egyszerű agrotechnikai beavatkozásokkal (szerves trágyázás, meszezés stb.) tovább növelnek. Ebben az egyszerű és gazdaságos termelési módszerben a tógazdák a halastó biológiai forrásait (táplálékszervezetek) kiegészítik szárazföldi eredetű abraktakarmányok etetésével a halak nagy energiaszükségletének a fedezésére. Ha ezt a nagyon leegyszerűsített és vázlatos tenyésztési folyamatot a megújuló természeti erőforrások, a fenntartható környezet és a biodiverzitás megőrzése szempontjából értékeljük, könnyen felismerhető számos azonosság a napjainkban alkalmazott hazai haltenyésztési technológia és az ökológiai gazdálkodás alapelvei között. Ez az azonosság legtöbb esetben még nem tudatos, azonban a józan ész, a tradíciók, a természeti lehetőségek és a piaci igények már korábban is ebbe az irányba terelték és terelik jelenleg is a termelőket. A vegyszermentes termékek iránti fogyasztói kereslet, az egészségtudatos életmód terjedése, az Európai Unió támogatási rendszere (agrár-környezetgazdálkodási programok) felerősítik a közeledést és megszilárdítják a korábbi spontán módon létrejött környezetbarát technológiai beavatkozások elterjedését a haltenyésztési ágazatban is. Ha a tógazdák már nemcsak spontán módon, hanem tudatosan is alkalmazzák az ökogazdálkodás alapelveit, megismerik az Európában (és szerte a világon) egyre népszerűbb vegyszermentes haltermelés koncepcióját, a haltenyésztési technológiát tovább közelíthetjük az ökológiai gazdálkodás eszmerendszeréhez és gyakorlatához."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!