TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
100 éves a szombathelyi gázgyártás

100 éves a szombathelyi gázgyártás

Kiadás:

h. n., 1973

Kiadó:

Északdunántúli Gázgyártó és Szolgáltató Vállalat

Kategóriák:

Helytörténet Műszaki vegyes Bányászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

79 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Szombathelyen – ellentétben a legtöbb magyarországi gázgyár alapításával – saját erőből, a város polgárainak összefogásából valósították meg 100 évvel ezelőtt a jelenlegi üzem elődjét. Ez a kezdeményező erő hagyomány ebben a városban, melynek jótékony hatását napjainkban is tapasztalhatjuk különböző területeken, így a gázmű fejlődésében is.
Ez az erő segítette át a gázgyár kollektíváját azokon a nehézségeken, melyek történelme során többször sodorták válságos helyzetbe. Mindkét világháború következtében leállásra kényszerült az üzem és csak az akkori dolgozók hősies helytállásának köszönhető a gyors helyreállítás.
Meg kell emlékezni arról is, hogy Szombathely annak a nagyobb regionális közösségnek a része, melynek területéről – mint az e könyvből olvasható – a magyar gázgyártás történelme elindult…

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!