TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Hogyan írjam meg falum történetét?

: Hogyan írjam meg falum történetét?

Kiadás:

1983

Kiadó:

Pest Megyei Levéltár

Kategóriák:

Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Pest Megyei Levéltári füzetek

Terjedelem:

207 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630143887

tartalom:

A Hazafias Népfront Pest Megyei Bizottságának Honismereti Bizottsága 1981. április 28-án szakmai továbbképző előadást rendezett Vácott, a Pest Megyei Levéltár fióklevéltárában a honismereti mozgalomban résztvevő megyebeli helytörténészek, krónikaírók számára. Az összejövetelen a Pest megyei helytörténeti kutatómunka módszertani problémáiról esett szó. Ebből az alkalomból állította össze "Hogyan írjam meg falum történetét?" című kiállítását a váci fióklevéltár. A kiállítás a rendelkezésre álló 40 tárlóban - természetesen vázlatosan - áttekintette a Pest megyei községek történetének forrásfeltárási és feldolgozási munkáit, a bibliográfiai és módszertani tájékozódástól kezdve, a források korszakonkénti bemutatásán át a kézirat összeállításáig, a nyomdai teendőkig. Úgy gondoltuk, hogy a szemléltető megjelenítéssel jelentősen fokozhatjuk a szakmai továbbképzés hatékonyságát.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!