TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
A beregdaróci emberek élete a századfordulón

: A beregdaróci emberek élete a századfordulón

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Natura

Kategóriák:

Helytörténet Magyar történelem Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

282 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

0632339137

tartalom:

"Igazán megelégedett és boldog csak az az ember lehet, aki tehetségének és körülményeinek együttes lehetőségéből a legjobb eredményt éri el munkájában. Ilyennek tartom a könyv szerzőjét, Papp Zoltán Sándort, annak ellenére, hogy fiatalságának legszebb éveiben mind a két szeme világát elvesztette. Az ilyen kegyetlen csapás a legtöbb embert megtöri, tönkreteszi. A koldus sorsot könyvelték el számára annak a falunak lakói, ahol élete nagy részét töltötte. Nem így történt. Ennek okát részben benne, részben a körülötte alakuló új társadalomban kereshetjük. Vegyük hát sorjába a munka keletkezésének történetét. Beregdaróc kisközség a Tiszaháton, a szovjet határ tövében. E tájon pihentek meg legelébb a honfoglaló magyarok, s a falu nevéből következtetve, királyi vadászok tanyája lehetett a középkorban. Esze Tamás talpasainak egy részét innen verbuválta Rákóczi Ferenc igaz ügyének támogatására. 1848-49-ben ugyancsak a szabadság zászlajára esküdtek, el is vitték a férfilakosságot a cári hadak Kijevig, ahonnan csak egy fél év múlva kerültek elő. A kis falu lakóinak többsége a földesurak, jómódú parasztok földjén cselédként, napszámosként tengődött."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!