TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
A Kecskemét környéki népdalkincs kistükre

: A Kecskemét környéki népdalkincs kistükre

Kiadás:

Kecskemét, 1999

Kiadó:

Kecskeméti Lapok Lap és Könyvkiadó Kft.

Kategóriák:

Helytörténet Néprajz Népköltészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

188 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637813268

tartalom:

"Vég Mihály, Katona József és Kodály Zoltán szülőföldjének népe Már magáról rövid híreket Vikár Béla, Vásárhelyi Zoltán, Lajtha László és Halmos István kottafejein keresztül, de a legmélyrehatóbb és legszélesebb lélekásatásokat Kálmán Lajos végezte. Fél évszázadon át kutatta-mentette a Két Folyam közti magyarság és kunság dallamait, szövegeit és szokásait és tudományosan is messze világító Bevezetője. E "Kis Tükör" nagy adósságot ró le, hisz a magyar népzene térképe igen felszínes volt, épp a nyelv- és államterület legközepén. A nagylélegzetű, széles távlatú népzenei találkozók elevenen hangzó bemutatására, de közben épp a vendéglátó vidék árult el igen keveset saját belső értékeiből. Kálmán Lajos remek, mélybevilágító előadásai biztatóan sejtették az összegyűjtött anyag gazdagságát, nemcsak jellegzetességeit. Íme, eljött hát a közreadás órája! Végre a történelmi Aegopolis hangzó hagyománya is hozzáférhető lett. Közkincsé vált. Köszönet érte mindenkinek, aki részt vett ebben a munkában, aki ezt elősegítette!" (Olsvai Imre)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!