TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
A láthatatlan Debrecen

: A láthatatlan Debrecen

Kiadás:

Debrecen, 2000

Kiadó:

Uropath Bt.

Kategóriák:

Helytörténet Útleírás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

107 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630037017

tartalom:

"A láthatatlan Debrecen legendárium mindennapi prüdériánkról. Mindenről, amiről tudunk a "másság" korában, mégis illik másképpen beszélnünk róla. Az ókortól Balczó Andrásig sokan vallották, hogy akit szembe kéne köpni, sokszor azt jutalmazták elismeréssel és fordítva. Legeslegújabb-kori demokráciánkban megvalósulni látszik a korlátlan szabadosság. Azért kérem, hogy várospusztító gondolataimnak véletlenül se higgyenek. Kivéve a képeket, melyek némileg emlékeztetnek a valóságra és látnivalón nem a prériről valók. Esetleg gondoljanak még Hamvas Bélára, akit már nem lehet elhallgattatni, legfeljebb agyonhallgatni, aki szerint a kommunizmusban nem a kommunizmus a legveszélyesebb, hanem ami azután következik. Ezen írás nem alapkutatás, csak egy kis alkalmazott tudomány napjaink Debrecenéből, ahol olykor az élet fonákja a színesebb. A cívisvárosban egykor a Szózat és a Himnusz költője is lakott. Házaik ma láthatatlanok, Vörösmarty emlékét csak tábla jelöli, Kölcsey házára még ennyi sem utal..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!