TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
A pécsvidéki kőszénbányászat története

: A pécsvidéki kőszénbányászat története

Kiadás:

Budapest, 1952

Kiadó:

Közoktatásügyi Kiadóvállalat

Kategóriák:

Helytörténet Magyar történelem Ipar Bányászat

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Történelmi Társulat

Terjedelem:

256 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Babics Andrásnak a Magyar Történelmi Társulat kiadásában megjelenő munkája a pécsvidéki szénbányászat történetét tárja fel. A kapitalista bánya-gazdálkodás megismerése rendkívül nagy jelentőségű népgazdaságunk vezető káderei és egész dolgozó népünk számára. A kapitalista politikai gazdaságtannak és magának a kapitalista iparosodás történetének tanulmányozása lehetővé teszi, hogy népi demokráciánk építése során hozzáértőbben, eredményesebben harcoljunk a még meglévő kapitalista elemek ellen. Egyben jobban kidomborodik előttünk a szocialista gazdasági rend törvényszerű fölénye, magasabb rendűsége a kapitalista gazdasági rendszerrel szemben. A bányászat történetének tanulmányozása ugyanakkor a szakmunkást és a műszaki vezetőt nemcsak saját szakmájának elsajátításában támogatja, hanem arra is módot ad, hogy szakmája fejlődéstörténetét megismerje. A technika fejlődésében megtorpanások váltják egymást a technikát forradalmasító jelenségekkel. Érvényes ez szénbányászatunk fejlődésére is, mint ahogyan a jelen munka tárgyát képező pécsvidéki bányászat történetéből látjuk. Népünk és az egész haladó emberiség, nagy vezérének, Sztálin elvtársnak útmutatását kell idéznem: "A társadalom fejlődésének története mindenekelőtt a termelés fejlődésének története, a századok során egymást felváltó termelési módok története, a termelőerők és az emberek termelési viszonyai fejlődésének története...

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

4 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!