TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
A régi Pest. Történeti tanulmány [Reprint]

: A régi Pest. Történeti tanulmány [Reprint]

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Állami Könyvterjesztő Vállalat

Kategóriák:

Helytörténet Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

240 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632920457

tartalom:

"Elismert tény, hogy fővárosaink érdekes története, bár búváraink közöl többen foglalkoztak már vele, mind ekkoráig elegendőleg kidolgozva nincsen; sőt folytonosan új meg új kútforrások nyittatván meg, a régiebb kutatások eredményeit mindig pótolni, a mozaikszerű adatokat pedig élethű képekké összeolvasztani kell. Ez annál szükségesebb, mennél inkább tünedeznek, Pest bámulatos terjedése és örvendetes csinosodása következtében a régiebb határok, építmények, emlékek; mennél inkább mennek feledésbe a város sajátságos régiségei. A főváros országos építészeti bizottsága oly tetemes változásokat idéz elő; a telekkönyveket, melyekből a múltra nézve oly sok, fölötte érdekes adat foglaltatik, egészen újra szervezik, s így sok dolog és tárgy, - melynek még mi ismeretében valánk, utódaink előtt eltűnik és a főváros múltja, nagyrészt az írott történelemnek adatik át. Előszeretettel foglalkozván évek óta fővárosunk emlékeivel, kötelességemnek tartottam, azt, mit vizsgálódásim nemcsak történészi, hanem régészeti eredményeképpen is nyertem, a nagyobb közönséggel közölni, mit annál inkább véltem tehetni, mivel régészeti szempontból e tér még alig volt átkutatva , mivel a városok és megyék egyedírásai napirenden vannak, és a haza általános történetének nélkülözhetetlen adalékai gyanánt üdvözöltetnek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!