TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Alsónémedi története és néprajza

Alsónémedi története és néprajza

Szerkesztő:

Kiadás:

Alsónémedi, 1980

Kiadó:

Alsónémedi Községi Tanács

Kategóriák:

Helytörténet Magyar történelem Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

536 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Előszó "Több mint kilenc évszázadra visszatekintő községünk gazdag múltjáról jelenéről kívánunk számot adni községünk egész dolgozó népének. Alsónémedi a legrégibb Pest megyei községek közé tartozik. Négyezer éve lakott hely. Első okleveles említése 1067. évben történik. Ezen oklevél hitelességét a történészek általában elfogadták. Budapest főváros északi részével közvetlen határos település. Az E-5-ös nemzetközi főútvonal szeli ketté a községet. A lakosság többsége Budapestre bejáró ipari dolgozó, a földműveléssel, állattartással foglalkozók mezőgazdasági szakszövetkezetbe tömörültek. A felszabadulást követő években több cikk, tanulmány foglalkozott Alsónémedi község életével, de összefoglaló, monografikus mű még nem született. A község lakóinak jogos igénye a múlt hű ábrázolása, a jelenkor forradalmi átalakulásának elemző feltárása E mű megalkotásához községünk lakossága sok értékes anyagot bocsátott rendelkezésre, az összegyűjtéshez nagy segítséget adott a községi Hazafias Népfront Bizottság Honismereti Klubja. A tudományos hitelesség megtartása mellett el kívántuk érni e mű közérthetőségét, hogy ezzel a lakosság nagy többségének érdeklődését felkeltse. A múlt és jelenkor egybevetésével vázolni tudjuk községünk jövőbeni fejlődésének körvonalait. Az ifjú nemzedék, a felszabadulás utáni évek eredményeit továbbszervezve néz a fejlődést gyorsító, elkövetkezendő évek elé A szerzőknek, lektoroknak, szerkesztőknek és mindazoknak, akik elősegítették e mű létrejöttét, a község lakossága nevében köszönetünket fejezzük ki önzetlen, áldozatos munkájukért. Tisztelettel ajánlom e könyvet községünk dolgozó népének, erőforrásul a nyomunkban felnövő ifjú nemzedéknek azzal, hogy községalapító elődeink nyomdokán haladva a fejlődés sikerei jelezzék erőfeszítéseiket." Alsónémedi, 1979. november hó 15. GASPARIK PÁL tanácselnök

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!