TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Az Árpád-kori Magyarország történeti földrajza III. kötet

: Az Árpád-kori Magyarország történeti földrajza III. kötet

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Helytörténet Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

568 p., ill., mell.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630536137

tartalom:

E mű az Árpád-kori Magyarország minden egykori községét, városát és várát felölelő történeti topográfia harmadik kötete, mely megyék szerint csoportosítva, alfabetikus sorrendben ismerteti a helységekre vonatkozó adatokat, s rajzolja meg történetüket kialakulásuktól kezdve 1332/37-ig, az első országos összeírásig. Ezzel a szerző biztos alapot nyújt a további gazdaság- és társadalomtörténeti, régészeti, művészettörténeti, néprajzi, nyelvészeti és természeti földrajzi kutatásokhoz. A munka egyben kézikönyv a helytörténész, a szűkebb hazája iránt érdeklődő ember számára, aki e helyütt a falujára, városára vonatkozó teljes történeti anyag mellett e tárgyalt megyék történeti fejlődésének vázlatát is megkapja. A több kötetre tervezett munka jelen harmadik kötete 10 megye (Heves, Hont, Hunyad, Keve, Kolozs, Komárom, Krassó, Kraszna, Kunság, Küküllő) történeti földrajzát öleli fel. A gazdagon szemléltetett, hézagpótló munka méltán tart számot a történészek, helytörténészek, geográfusok, szociológusok, szociográfusok, szaktanárok, egyetemi hallgatók figyelmére.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!