TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Az észak-mecseki kőszénbányászat története

: Az észak-mecseki kőszénbányászat története

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Helytörténet Ipar Bányászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

203 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A szerző a Mecseki szénmedence északi sávján kialakult - több mint másfél évszázados - bányászat fejlődését mutatja be. A munka nagyobb része a történettudomány módszereivel dolgoz fel olyan földtani, nyersanyag kutatási, technikai, termelési, gazdasági stb. problémákat, amelyek a gyakorlattal is számos felületen érintkeznek. Foglalkozik továbbá a bányászok helyzetével is. A könyv ezért mindenekelőtt a bányászat szakembereinek, valamint a gazdaság- és társadalomtörténészeknek szól, de haszonnal olvashatja mindenki, aki a bányászat, e fontos termelési ág fejlődési folyamata, a bányamunkások életkörülményei, politikai és gazdasági harcai iránt érdeklődik. A könyv illusztrációit muzeális értékűvé teszi, hogy részben ismeretlen, részben pedig már felszámolt üzemek emlékét örökítik meg."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!