TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Ballada a városról

, : Ballada a városról

Kiadás:

h. n., 1991

Kiadó:

Interpress

Kategóriák:

Helytörténet Angol nyelv Német nyelv

Nyelv:

Angol, Magyar, Német

Terjedelem:

59 p., ill.

Kötésmód:

karton

tartalom:

A ballada, a fogalom irodalmi értelme szerint dráma vagy hősköltemény elbeszélés nélkül, töömör képekből összeállva. Ez a könyv felvillanó képekkel mondja el egy 2000 éves város hőskölteményét. Ez a hősköltemény nem nagy történelmi fordulatokról, harcokról szól, hanem ennek a mindig is polgárvárosnak, a pécsi polgároknak mindennapos tetteiről. Pécs a római katonai településből lett Sopianae, majd Quinqueecclesiae, az első keresztény városok egyike és az első magyar, Szent István alapította püspöki székhely. Ez aztán végigkísérte egész történelmén. Nem meglepő ezért, ha a város balladájában ezt az egyházi múltat idéző képek a dominálók. A szerkesztők okosságát mutatja azonban, hogy bőven utaltak a polgárváros lakóinak máig megmaradt emlékeire, s nem féltek megmutatni azt, hogy a 150 éves, rosszemlékű török megszállás is hagyott maradandó, ma értékesnek mondott emlékeket.
A könyvet azzal ajánlom az olvasóknak, hogy igyekezzenek a képek mögött megérezni ennek a valóságos balladának a mondandóját: ez a város élt, él és élni is akar. (Mayer Mihály, pécsi püspök)

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!