TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Békéscsaba története I. kötet. A kezdetektől 1848-ig

Békéscsaba története I. kötet. A kezdetektől 1848-ig

Szerkesztő:

Kiadás:

Békéscsaba, 1991

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Helytörténet Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

859 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9637219145

tartalom:

"A Békéscsaba történetét és néprajzát tárgyaló monográfia előzetes munkálatai közel egy évtizede kezdődtek. A kis létszámú előkészítő és szervező bizottság 1982 októberében fogott a munkához hivatalos megbízás alapján. A kutatógárda, a forráslehetőségek számbavétele, a várossal már korábban is foglalkozó szakemberek sorából származó szerzők kedvező válasza után a város tanács vállalta az öt kötetre tervezett mű kiadását. Az 1983 áprilisában aláírt szerzői felkérések után a népes alkotócsoport több közös tanácskozáson, és kötetenkénti, valamint korszakonkénti megbeszéléseken igyekezett kiformálni a legcélszerűbb szerkezeti megoldásokat, a megfelelő arányokat. Nem egy alkalommal tartottak vitaülés jellegű tartalmi eszmecseréket is a kötetszerkesztők és az egyes fejezeteket író kutatók. Behatóan tanulmányozták a Békés megyében is érdemi múltra visszatekintő régebbi és újabb monográfia-írás eredményeit, s különös figyelemmel kísérték az Alföld nagyobb városaiban (elsősorban Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Debrecenben) nagyjából egyidejűleg készülő szintéziseket."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!