TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Győr megye történetének írásos emlékei (1919-1945)

: Győr megye történetének írásos emlékei (1919-1945)

Kiadás:

Győr, 1971

Kiadó:

Győr-Sopron megyei Tanács

Kategóriák:

Helytörténet Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

119 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Ez a dokumentumgyűjtemény, mely a Tanácsköztársaság megdöntésétől az ország 1945-ben történt felszabadításáig terjedő korszakot öleli fel; tulajdonképpen szerves folytatása a Győr-Sopron megyei 1. sz. Levéltár által feldolgozott, és helytörténeti segédletként iskolai használatra ajánlott kiadványsorozatnak. Az első, már korábban megjelent kötet – két részben – a Tanácsköztársaság előtti századok múltjából (egészen 1001-ig visszamenően) merítette anyagát. A most sajtó alá kerülő munka arra helyezte a fő súlyt, hogy a szövegközlések a város és vármegye említett időszakának jellemző eseményeit, mozzanatait rögzítsék; és szemléltető módon nyújtsanak – legalább nagy vonalakban – áttekintést az akkori évtizedek életéről, a lokális vonatkozású gazdasági és társadalmi problémák megoldásaival kapcsolatos intézkedésekről. A helyi eseményeknek az országos történésekkel, sőt sok esetben a nemzetközi helyzettel való összefüggéseire a magyarázó részek tartalmaznak részletesebb utalásokat."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

700 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!