TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Klempa Károly és a keszthelyi Premontrei Gimnázium

Klempa Károly és a keszthelyi Premontrei Gimnázium

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Magyar Egyháztörténeti Enciklopédiai Munkaközössége

Kategóriák:

Helytörténet Pedagógia Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

139 p., 12 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630410591

tartalom:

˝1922-ben szentelték pappá Győrben. Történelem, földrajz, német, francia szakos diplomát szerzett. Keszthelyen a premontrei gimnáziumban tanított (1922-1949), jelentős szerepe volt az iskola zenei életének, cserkészcsapatának megszervezésében, irányításában. Sokat foglalkozott irodalomtörténettel, tanulmányainak tárgya főleg a magyar, német és spanyol irodalom volt. Igazgatta a Festetics-család keszthelyi könyvtárát, egyik élesztője volt a város Goldmark-kultuszának. A szerzetesrendek működésének megvonása után a veszprémi egyházmegye kötelékébe lépett, 1952-től Türje, 1954-től 1982-ig Zalaszentgrót plébánosa volt. 1957-től veszprémi általános helynök, apostoli kormányzó, 1972-ben bázai címzetes püspökké szentelték. Restauráltatta a zalaszentgróti és a tüskeszentpéteri, felépíttette a hévízi templomot. Később lemondott az egyházmegye kormányzásáról, de továbbra is megtartotta a zalaszentgróti plébániát.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!