TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Magyar irodalmi helynevek. Helységnévszótár és kronológai

Magyar irodalmi helynevek. Helységnévszótár és kronológai

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Könyvmíves Könyvkiadó

Kategóriák:

Helytörténet Irodalomtörténet Lexikon Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

522 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639262404

tartalom:

"Egy kötetben két igen fontos segédanyagot kap kézhez a tisztelt olvasó: egy helynévszótárat és egy kronológiát, több mint 700 személlyel, 700 településsel. Célunk az volt, hogy olyan munkát adjunk közre, mely térben és időben egyaránt segíti a magyar irodalomban való tájékozódást. A kötetünk összeállításában természetesen igyekeztünk felhasználni a legjelentősebb lexikonok, kézi könyvek, úgy mint: Magyar Életrajzi Lexikon, Magyar Irodalmi Lexikon, A magyar irodalom története, A magyar irodalmi helynevek A-tól Z-ig stb. információ anyagát. Kötetünk tehát két fő részre tagolódik: a magyar irodalmi helynévszótárra és a magyar irodalmi kronológiára. Helynévszótárunk összeállításában kisebb változtatással a megszokott lexikonszerű megoldásoknál maradtunk, vagyis szigorúan tényszerűen, ugyanakkor szűkszavúan közöljük az irodalomtörténeti információkat, mellőzve az illusztrálást, kommentálást, mely más kézikönyveknek vagy monográfiáknak a feladata."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!