TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Mariazell és Magyarország. Egy zarándokhely emlékezete

Mariazell és Magyarország. Egy zarándokhely emlékezete

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Budapesti Történeti Múzeum

Kategóriák:

Helytörténet Magyar történelem Műgyűjtés Művelődéstörténet Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

556 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639340340

tartalom:

"A kiállított emlékek és dokumentumok tükrében a látogatók is meggyőződhetnek arról, hogy Mariazell nem csupán az ausztriai Stájerország, hanem egész Közép-Európa nagy múltú, különleges jelentőséggel bíró zarándokhelye. Társadalmi helyzettől és nemzetiségtől függetlenül jöttek a zarándokok ezrei a Habsburg monarchia legtöbbet látogatott kegyhelyére, az uralkodó család tagjaitól a legegyszerűbb emberekig. Valamennyien Mária közbenjárásáért fohászkodtak, amikor bajukon emberi erővel már nem lehetett segíteni. A megmenekülések, gyógyulások történetét mesélik el a fogadalmi képek és tárgyak, amelyek személyes sorsok dokumentumai; a valamikor élt emberek saját történeteinek adalékaival gazdagítják a régebbi korokról alkotható képünket. A látogatók megismerhetik Mariazell történetének magyar vonatkozásait, valamint a kegyhely magyarországi filiáléit, Óbuda-Kiscellt és Celldömölköt. A kiállítás kiemelten foglalkozik a barokk kori szentképtisztelettel. A rendezők szeretnék az elmúlt évszázadok vallásos gyakorlatának tárgyi emlékei által ráirányítani a figyelmet az ábrázolás különleges szerepére, ahol a kép vagy a szobor különleges intenzitással jeleníti meg az ábrázoltat."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!