TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Nagybajom története

, : Nagybajom története

Kiadás:

Kaposvár, 1979

Kiadó:

Nagybajom Tanácsa

Kategóriák:

Helytörténet Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

510 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Hogyan keletkezik egy falu? Nomádok, pásztorok, földművelők hogyan állapodnak meg hosszú vándorlásaik végén egy bizonyos helyen, egy bizonyos alkalommal, egy halban gazdag tó vagy folyó partján, vadban bő erdők, termékeny dombok, védő hegyek tövében? Hogyan kerülnek egymáshoz s távolibb szomszédiakhoz is közelebb, hogyan vesződnek s növekednek számban, javakban, biztonságban, amíg úgy kialakítják a maguk első, többé-kevésbé egységes és ésszerű kis társadalmát? S hogyan kristályosodik ki hosszú évszázadok során a táj és a történelem, s még inkább az emberi szorgalom és találékonyság révén egy falu vagy akár egy város többé-kevésbé állandó, ha nem is végleges jellege? Egyszóval, hogyan lesz, hogyan válik egy véletlen vagy szándékos település olyan eleven szervezetté, amely mintegy emberi módra él, lélegzik, épül és bomlik, s amelyből, mint egy arc redőiből, a múlt minden maradványát s a jelen minden gondját kiolvashatjuk?"

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!