TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Nagykunság

: Nagykunság

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Helytörténet Néprajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Néprajz

Terjedelem:

255 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632807197

tartalom:

"A tatárjáráskor hazánkba betelepülő kunok az Alföldön sajátos, sok néprajzi tanulsággal szolgáló gazdasági és társadalmi fejlődésen mentek keresztül. A kis- és nagykunok társadalmi különállása csak évszázadok múltán szűnt meg, miután feudalizálódva beolvadtak a környező magyarságba. Kultúrájukban azonban sokat megőriztek a korábbi időszakokból. Bellon Tibor a Nagykunság szülötte és néprajzi kutatója; mint a karcagi Nagykun Múzeum igazgatója fejti ki szervező és tudományos munkásságát. Könyvében, a sorozat eddigi köteteinek szellemét követve, felvázolja a táj történetét, népének szokásait, gazdálkodási rendjét, hiedelemvilágát, egyszóval mindazt, ami a nagykun nép sajátja. A kötetet mintegy félszáz fénykép illusztrálja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!