TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Nyitott kapu. Vendégkönyvek faggatása

: Nyitott kapu. Vendégkönyvek faggatása

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Helytörténet Balaton

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

381 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632715918

tartalom:

Riportok, emlékiratok, színes jegyzetek sokasága foglalkozott eddig is a magánmúzeummá fejlődött balatonfüredi Lipták-ház történetével, tárgyaival és vendégeivel. Azzal a sajátos légkörrel, amely a házat a Balaton-mellék "irodalmi szalonjává" varázsolta. Szalonná, de nagymellényes, magas gallérú, kopár szellemek nélkül. Csaknem három évtized néma, mégis sokatmondó tanúi, a vendégkönyvek árulkodnak arról a nem mindennapi elevenségről, vendégjárásról, mely a nyitott kapun a házba áramlott. Mert itt szinte mindenki megfordult, akinek valami köze volt a Balatonvidékhez, s ezen belül a szellem, az irodalom és művészetek világához. Írók és művészek legjobbjai festettek, rajzoltak, írtak és költöttek, komolykodtak és tréfálkoztak a vendégkönyvek lapjain. Illyés Gyulától Amerigo Totig, Szabó Lőrinctől Vass Elemérig - hogy csak néhány nevet említsünk. E könyvben maga a ház gazdája faggatja e színes múlt néma tanúit. Fényképek és bejegyzések nyomán vándorol az emlékezet, hogy felidézze a hozzájuk fűződő embereket, eseményeket, hogy majdani irodalom- és műtörténészek forrásmunka gyanánt forgathassák a művészet mai kedélyvilágáról szóló vallomásokat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!