TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Pannonhalma élete a XIX. században

: Pannonhalma élete a XIX. században

Kiadás:

Pannonhalma, 1999

Kiadó:

Bencés Kiadó

Kategóriák:

Helytörténet Magyar történelem Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Rendtörténeti füzetek

Terjedelem:

312 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639053376

tartalom:

"Sólymos Szilveszter pannonhalmi bencés tanulmányai az elmúlt évtizedek rendszeres vizsgálódásának eredményei. Az első négy írása múlt századi bencés életet jellemző feszültséget elemzi, amely a tanító-nevelői munka és a szerzetesélet között támadt, többek között Márkfi Sámuel és Kruesz Krizosztom főapát életművét, életét véve alapul. Az ötödik és hatodik tanulmány a Boldogasszony-kápolna körüli kísérletet és a Millenniumi Emlékmű megépítését ismerteti, amely a népi vallásosság és nemzeti elkötelezettség közötti erőtérben értelmezhető. Az utolsó írásban a Bencés Konföderáció múlt század végi felállításával foglalkozik, melynek munkálataiban a pannonhalmi bencések tevékenyen vettek részt és egy fényes tehetséget adtak az induló római bencés kollégiumnak Haudek Ágoston személyében. Sólymos Szilveszter gyűjteményes kötete hasznos olvasmány mindazok számára, akik a múlt századi magyar bencés élettel meg akarnak ismerkedni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!