TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Pesthidegkút. Helytörténeti barangolások a kezdetektől 1945-ig

: Pesthidegkút. Helytörténeti barangolások a kezdetektől 1945-ig

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Petőfi Művelődési Központ

Kategóriák:

Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

153 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630454440

tartalom:

Több évtizedes kollektív kutatómunka eredményét tartja kezében az olvasó. A szerzőben és barátaiban, munkatársaiban éppen azokban az időkben – az 1946-os kitelepítések után – ébredt fel a múlt megőrzésének, kutatásának a vágya, amikor a politika leghevesebben próbálta kioltani az egyéni és a közösségi emlékezetet. Az új betelepülőknek fogalmuk sem volt arról, hogy hova érkeztek.
Az írásos, tárgyi dokumentumok, a szóbeli emlékezések összegyűjtése a Pesthidegkút Helytörténeti Körben vált rendszeressé. A szerző az itt összegyűlt anyagot egészítette ki saját kutatásaival.
Kétszáz millió év távolából, a földtörténet ősidejéből indul a történet, amelyet a második világháborúig követhetünk e könyv alapján. A legújabb kor településtörténetére vonatkozó anyag is egyre gyűlik, de nagy része még feldolgozásra, rendszerezésre vár. Reményeink szerint azonban hamarosan e munka is – könyvünk folytatásaként – az olvasók kezébe kerülhet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!