MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Síremlékek Győr-Moson-Sopron megyében

Síremlékek Győr-Moson-Sopron megyében

Szerkesztő:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Nemzeti Kegyeleti Bizottság

Kategóriák:

Építészet Helytörténet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

231 p., ill.

Méret:

25 x 31 cm

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632145496

tartalom:

"A halál törvény, nem büntetés" - mondta Seneca. Mégsem könnyű gondolni rá. Ha lehet, nem beszélünk róla, és ameddig lehet, nem törődünk vele. A halottak helyett inkább az élőkkel foglalkozunk, legyintenek sokan, és ahogy az országot járva elhanyagolt temetők mellett megyek el, mindig szembesülök a gondolattal, hogy a halottak tiszteletével sincs minden rendben. Nehéz egy társadalmat rávenni arra, hogy tisztelje a holtakat. Még akkor is, ha rajtuk keresztül a múltunkat tiszteljük, s múlt nélkül nincs nemzet. Ez a kötet, a Nemzeti Kegyeleti Bizottság könyvsorozatának részeként azt is mondja, mutatja be, hogy a magyar nemzet funerális képzőművészetén keresztül is tiszteleg az elhunytak, és főleg az elhunytak által létrehozott értékek előtt. Az alkotók ebben a kötetben is bizonyították elkötelezettségüket, érzékenységüket, tehetségüket. Jó belenézni ebbe az albumba, hiszen ez azt is sugallja, hogy a tisztelet kortalan, és igenis vannak, akik törődnek a temetőkkel, az emlékekkel és a képzőművészetnek ezzel a speciális ágával. Ezekben a nagycenki, soproni, mosonmagyaróvári, győri és pannonhalmi sírkertekben méltóan őrzik gróf Széchenyi István, báró Podmaniczky Pál, Jedlik Ányos, báró Apor Vilmos vagy Galgóczi Erzsébet emlékét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!