TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Szeged szobrai és muráliái

: Szeged szobrai és muráliái

Kiadás:

Szeged, 1993

Kiadó:

Szeged Megyei Város Tanácsa

Kategóriák:

Helytörténet Szobrászat Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

446 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Ez a könyv a "szobrok városa"-ként is emlegetett Szeged köztéri szobrainak, emlékműveinek, épületdíszítő alkotása inak számbavételére vállalkozott. A múltnak különböző mélységű rétegeibe enged bepillantani a köztereken, középületekben elhelyezett alkotások, díszek, a városkép hangsúlyos és jellemző elemeinek bemutatásával. Általuk, velük érezzük otthonosnak a várost. A magyar nemzet és a szegedi emberek díszítő kedvének, környezetformáló kultúrájának, történelmének, eszményeinek beszédes dokumentumai a szobrok, emlékművek, a freskók és a legkülönfélébb épületdíszítő alkotások. Ezek keletkezésének történetét, ismertetését esztétikai és művelődéstörténeti értékelését végzi el a könyv. Kalauznak készült, hogy segítse a városban lakók és az ideérkező vendégek eligazodását a nyolcszáznál több köztéri alkotás között. Mintegy félszáz fénykép segíti az emlékképek fölidézését, így képes-albumnak, szórakoztató olvasmánynak, helytörténeti kézikönyvnek és művészettörténeti adattárnak is megfelel. A föllelhető és ismertetett művekről a fölvételek 1987-92 között készültek. A művek és alkotóik megkeresését név- és tárgymutató segíti. A könyv lapjain szoborsorsok elevenednek meg, köztük olyan alkotások is, amelyeket a történelem vihara elsodort."

leírás:

A könyv mérete: 24 × 22 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!