TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Szeged története II. kötet

Szeged története II. kötet

Szerkesztő:

Kiadás:

Szeged, 1985

Kiadó:

Somogyi-könyvtár

Kategóriák:

Helytörténet Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

846 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9637581340

tartalom:

A monográfia az adott terjedelemben és a kutatás meghatározott szintjén teljességre törekszik, anélkül azonban, hogy annak elérésében vagy akár megközelítésében reménykedhetne. Az előkészületi munkálatok során hatalmas mennyiségű anyag gyűlt össze, gazdagsága még a város történetében jártasakat is meglepte. A lehetőségek azonban kényszerű szelekciót követeltek. Tudjuk, hogy munkánk nem befejezett. Annyit nyújtottunk, amennyit a tudomány mai állása, a források feltártsága és a terjedelem adta lehetőségek mellett adni lehetett. Azt, amire erőnkből nem futotta, kutatási örökségként hagyjuk az utókor számára. Mindezek ellenére bízunk abban, hogy az ötkötetes munka megbízható tükre lesz Szeged múltjának, amely biztonsággal eligazítja a város históriája iránt érdeklődőket. Az utánunk következő nemzedékeknek pedig azt is bemutatja, miként láttuk az 1980-as években településünk történetét. A kötetek szerkesztői, szerzői célul tűzték ki, hogy városunk régmúltjáról és tegnapjáról egyaránt forrásokon, tudományos kutatásokon alapuló, hiteles képet nyújtsanak. Mindenkihez szóló várostörténet közreadására törekedtek, amelyet egyforma haszonnal forgathat az, akit az elmélyült szakmai érdeklődés vezérel, és az is, aki egyszerűen a Tisza-parti város történelme megismerésének szándékával veszi kezébe a könyvet. A monográfia szerzői a város történetét nemzeti múltunk szerves részének tekintették. Egy-egy korszak tárgyaláskor azonban érthetően a sajátosan helyi vonatkozásokat igyekeztek kiemelni. Különös figyelmet fordítottak arra is, hogy a város régióra gyakorolt kisugárzó hatását bemutassák.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

2 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!