TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Szigetközi krónika

: Szigetközi krónika

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Győr-Sopron megyei Tanács

Kategóriák:

Helytörténet Néprajz Vízügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

268 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Közel 30 esztendeje járom a Szigetköz útjait faluról falura, bújom bügecseit, szigeteit, barangolok a Duna-ágak útvesztőiben. Kor a diákkoromtól kezdve kerestem a vizek titkát, a táj nyitott képeskönyvében a természet törvényszerűségeit. A nagy egészet kerestem mindig: látószemmel látni a táj és ember egybefonódó életét. Ezért - amíg földrajzi jelenségeket kutattam a Duna-ágak között - közben együtt halásztam a halászokkal, nyári vakációimon együtt őriztem a csordát kint a szigeteken a pásztorokkal, és együtt aranyásztam az utolsó aranyászokkal -, hogy megismerjem az életüket. S az öreg emberek esti beszélgetései egy letűnt, régi világ utolsó emlékeit világították meg előttem... A vízszabályozás itt is gyökeresen megváltoztatta a természet és az ember életét. A fejlődés átlépett a régi formákon, s azóta a múlt már csak hírmondókban él, vagy emlék csupán az öregek emlékezetében. Azért gyűjtögettem össze a maradékot, s most azért foglaltam keretbe a "Szigetközi Krónikában"-ban, hogy - Győrffy István Nagykunsági és Szűcs Sándor Pusztai krónikája mellett - ennek a tájnak régi élete se menjen feledésbe. Ne múljon el az öregekkel együtt, mert apáink élete, küszködése nekünk is szívbéli hagyatékunk - és szegényebbek lennénk, ha elfelejtenénk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!