TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Szülőföldünk, a Duna-Tisza köze

, : Szülőföldünk, a Duna-Tisza köze

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Helytörténet Magyar történelem Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

511 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631791106

tartalom:

"Duna-Tisza köze - mennyi történelmi emlékképet mozdíthat már a gyermek olvasóban is ez a névegyüttes! A Duna és a Tisza népünk életének két örök tanúja, a köztük húzódó földek a honfoglalóknak is otthont adtak. Átvonuló tatár hordák, török idők "nádkúpban remegő leányai", Dózsa népe, Petőfi nyomdokai, Kossuth toborzó hangja, halk szavú halászok, "arany kalászú róna" - nem soroljuk tovább: azért készült ez a könyv, hogy lássuk, mit ad vagy rejt ez a táj. A kiválasztott szemelvények téma szerint és időrendben követik egymást. Ez az eligazodást is megkönnyíti, s az összefüggéseket is pontosabban láttatja. Jobban megmutatkozik így e táj sok sajátossága s azok egysége: a mezőgazdasági termelés, az ehhez kapcsolódó ipar, a mezővárosi együttélési forma, és az ebből adódó társadalmi-emberi vonások is világosabban kirajzolódhatnak. Természetesen a két folyó közének néprajza, művészete szintén összefügg mindezzel - ebbe a színes világba is bepillanthatunk e gyűjtemény segítségével."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!