TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Tét nagyközség története

: Tét nagyközség története

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

195 p., 12 kép

Méret:

20 x 30 cm

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630340178

tartalom:

"Tét történetével kapcsolatosan néhány soros vagy oldalas nyomtatott szövegek jelentek meg eddig különböző kiadványokban. A nagyközség, a potenciális kisváros első polgármesterének, Pénzes Ambrusnak felkérésére vállalkoztam e nagyobb ívű helytörténeti monográfia megírására. Időrendi sorrendbe állítottam a már megjelent írások adatait, feldolgoztam az eddig publikálatlan téti vonatkozású forrásokat - ez utóbbiak teszik ki dolgozatom nagyobbik részét. Kronológiám a kőkorszaktól 1990-ig terjed. A szakszerűséget olvasmányossággal igyekeztem párosítani, ám elkerülve az ilyesfajta munkák gyakori hibáit: a száraz adathalmazt, illetve a lelkendező lokálpatriotizmus hangnemét. Ahol a források lehetővé tették, a korjellemző egyéni eseteket, sorsokat, sőt indulatokat is kihámoztam a sárguló iratokból. Sokszor és sokat idéztem arra is gondolva, hogy bőséges szemléltető anyagot adjak az iskolai helytörténeti oktatáshoz, neveléshez."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!