TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Tiszaroff története

: Tiszaroff története

Kiadás:

Szolnok, 1971

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

311 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Magyar falu, Külső-Szolnok megyében, a Tisza mellett, rónaságon, ut. postája Bánhalma. Népessége 1880 lélek, kik keveset kivéve mind reformátusok, anyatemplommal, s több urilakkal. Határa 15,000 hold, mellyből 6000 h. szántóföld, 200 h. szőlőskert, 500 h.dohánytermő föld; a többi rét, legelő vagy vizállás. Urbéri föld 756 h. szántó, 324 h. kaszálló, 904 h. legelő. A majorságiból 6700 h. szántó és rét, 6316 h. legelő vagy vizállás. Földe részint gazdag fekete agyag, részint fekete homok, mely hires, de kissé erős dohányt, szép buzát, sok rozsot, kukoriczát terem; marha és juhtenyésztése virágzó. A Tisza mellette folyván, rajta Buránál átjáró rév van, melly Roffhoz tartozik. Birja özv. Borbély Gábornő, Borbély Sámuel, Miklós, Horty István, Dolinay Imre, Borbély Józsefnő, b. Majtényi Lászlónő, b. Seebergnő, özv. Magyari Istvánnő, özv. Bartry Györgynő asszonyságok." Fényes Elek, 1851.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!