TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Vásárhelyi híres vásárok

: Vásárhelyi híres vásárok

Kiadás:

Szeged, 1956

Kiadó:

Tiszatáj Magvető Kiadó

Kategóriák:

Helytörténet Életrajz Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

115 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Úgy gondolom, mindent leírtam, ami gyermekkori élményeimből hosszú időn keresztül megmaradt. Néhol talán aprólékos voltam, de ez nem szószaporításból történt, hanem azért, mert a szeretet vezette tollamat, és önkéntelenül is arra törekedtem, hogy mentül többet mentsek meg a múltból. Írás közben olyan élénken és frissen emlékeztem visza ezekre a vásárhelyi híres vásárokra, hogy szinte megelevenedett előttem valamennyi vásár és a mézeskalácsosok, cukorka-árusok, a különféle mesterek alakjai, szokásai, beszédei. Hallani véltem hangjukat a kalendáriumárulóknak,a komédiák kikiáltóinak, a plánétásnőnek, még a papagájának a rikácsolását is. A bolondmalom nagy dobjának ütése csakúgy kihallatszotta zűzavarból, mint a sütögető sátrak zaja. Nem különös csoda ez a mindenrefigyelés, ez a mohóság, mellyel magamba szívtam a látottakat és hallottakat, amiket az elmúlt nagy idő sem tett fakóvá, inkább megszépített.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!