TÖRTÉNELEM / Helytörténet kategória termékei
Vásártörténet - Hídivásár

Vásártörténet - Hídivásár

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1976

Kiadó:

Hortobágyi Intéző Bizottság

Kategóriák:

Helytörténet Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

484 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az országos közvéleményen túl a nemzetközi közvélemény is fokozott mértékben fordult érdeklődéssel az utóbbi időben Debrecen városa és Hajdú-Bihar megye élete felé. Ez az érdeklődés igen sokoldalú, nagyon differenciált. Felkeltésében és fokozásában jelentős része van az említett kiadványoknak, illetőleg közvetlenül magának a Bizottság munkájának. A felújított hídi vásárok iránt megnyilvánuló igen széleskörű érdeklődés bizonyossággal szolgál afelől, hogy Debrecen - beleértve a Hortobágyot is - valamint megyénk, sőt a Tiszántúl vásárhagyományai iránt is nagy az érdeklődés. Ez az érdeklődés azáltal is kifejezésre jutott, hogy igen sokan kérdésekkel fordultak a legkülönbözőbb intézményekhez, szervezetekhez és emberekhez, hogy felvilágosítást kapjanak a hídi vásár múltjáról, kialakulásának körülményeiről, kapcsolatairól más közeli és távoli vásárokhoz. Az említett széleskörű érdeklődés mellett ezek a kérdések vezették a Hortobágyi Intéző Bizottságot arra, hogy a hortobágyi hídi vásár felújításának 10. évfordulóját, a 10. hídi vásár-rendezvényt színvonalas, minden kérdésre választ adó ünnepi kiadvánnyal köszöntse. Így könyvünk nemcsak ünnepi kiadvány, hanem tényleges szükségletet kielégítő munka is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!